11. 6. 2009

Malá úvaha o tete Viere


Teta Viera je dáma v dôchodkovom veku. Aj napriek tomu sa vie nahodiť do sukne, blúzy, suchozipsových nátačiek na vlasy, lodičiek na stredne veľkých opätkoch a dostaviť sa do práce. Pretože je to žena aktívna, žena pracujúca, žena, ktorá vládze. Aj to, čo by nemusela.

Teta Viera má nenormálne obrovské sociálne cítenie. Preto urobila čárymáryfuk a zmenila zásadne Zákonník práce. Že to zatiaľ bežný občan nezbadal, lebo sa nič nezlepšilo a mnohí stále dostávajú za x hodín nadčasov minimálnu mzdu, nevadí. Každý si mohol prečítať všetky zmeny, keď boli vsunuté do najčítanejšieho superbulvárneho denníka. Kto tak neurobil, jeho chyba.

Teta Viera vie, čo je to byť na dôchodku. Preto pred Vianocami hodí všetkým tým, ktorých vek je pokročilý, tisícku, či tisícpäťsto. Aby bolo na banány, na kapustu, na falošné cencúle, na viac ako desaťročný umelý vianočný stromček bez falošnej inoväte, na toaletný papier. Lebo na darčeky pre čoraz pažravejšie vnúčatá a pravnúčatá z toho nevyjde, ale poteší, na duši pohladí tých pár papierikov navyše.

Teta Viera má rada aj občanov, ktorí ešte na dôchodku nie sú. Chce im dobre. A preto bojuje. Bojuje proti parazitom, ktorí odtŕhajú od huby Sociálnej poisťovne, sociálnemu štátu, a, ako inak, radovému občanovi. Parazitizmus musí vykapať, diabolskí luhári, sektári zvaní DSS, lákajúci do svojich osídiel nevinné duše ľudí pod rúškom ohavných klamstiev, súborne nazvaných „Sporenie na dôchodok v 2. pilieri“ musia byť zo sociálneho sveta znesení!

Teta Viera je rada kreatívna. Aj napriek veku a občasnej indisponovanosti vždy dokáže nájsť tú správnu dávku energie. Teta Viera má rada letáky. Teta Viera sa v tvorbe letákov našla. Dokonca až tak, že jej obyčajný leták typu „otvor - zatvor - zahoď“ nestačí. Vytvorila brožúrky. Viacstranové, nútiace čítať a zamyslieť sa. Zamyslieť sa nad tým, či je správne byť obeťou tých, ktorí nám zatemňujú mozgy, ale aj to ostatné rečami o akomsi sporení na akýsi dôchodok. Veď my, bežní občania, nevieme, kde je sever.

Preto teta Viera prináša obeť. Nejednu. Trpezlivo vysvetľuje, kde urobili paraziti z DSSiek najväčšiu kulehu. Kde sa dal občan oklamať, a prečo peniaze občana, uložené v DSS, štát v priebežnom pilieri rozkradne, pardón, využije skôr, bez zbytočnej nutnosti ich ukladania na osobitných účtoch. A bez rizika, že ich ešte niekedy uvidíme my, občania, alebo naši blízki.

Na dôkazy luhárstva diablov z DSS používa teta Viera výpočty. Nejaké čísla, nejaké vzorce. Svojské, typické pre sociálnych demokratov, ale hlavne, vždy ukazujúce pravdu. Nič iné, len pravdu. Že ju potom musia iní ľudia, spravidla mladší ogrgeli, bývalí študentíci električkovej školy opravovať, je síce ošemetné, ale taký je už život ľavičiara. Pravica bude vždy postrádať úctu k občanom a bude k sociálnemu cíteniu zlá, zlá a ešte raz zlá.

Teta Viera je zadobre s ujom Muňkom. A ujo Muňko zasa rád píše listy, takže sa zdravo dopĺňajú. Obaja svorne hovoria, že občan prichádza o peniaze. Že DSSky sú zlé. Že čo slovo, to klamstvo, že ľudia ešte môžu z tohto kolotoča zmätku, klamstiev a zderstva na úrokoch vystúpiť. Za cenu spasenia, lebo priebežný pilier je večný, bezodný a radodajný. Aj keby na chleba nebolo.

Teta Viera je génius. Svet chápe géniov len málokedy. Možno práve preto ju niektorí nechápavci nazvali mimozemšťanom. Možno preto z 2. piliera neodchádzajú ľudia v húfoch. Možno preto jej len málokto verí, že druhý pilier okráda Sociálnu poisťovňu, sociálny štát a občana, a že za všetko môže bývalá hrozne tfujzlámikivláda.

Nevadí, ona ten boj nevzdá. Ona je statočná, v boji za spravodlivosť bude dvíhať ruku vždy. Vždy bude skákať do rečí, a vždy, kým ju premiér Robert bude chápať, bude stáť po jeho boku.

Na to môžete vziať jed. Nie na jej psa, on za nič nemôže.

Dana Salajová

6 komentárov:

  1. smejem sa hlasno. áno, teta viera je nepochybne génius. na našu škodu:´-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    dokonalo pravdive. Ten zakonnik prace je zly, aj pre zamestnavatela. A teta Viera? Tu radsej ponecham bez komentara, lebo by som si len dvihala krvny tlak. Asi sme v EU jediny lavicovy narod, tak nam treba.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Z tohto statu je mi cim dalej, tym viac zle.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skoda, ze nie je genius na fyziku aby trcala cele dni niekde v laboratoriu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ešte bude prča, keď si prví ľudia budú kupovať doživotnú rentu z peňazí, našetrených v DSS-kách. Dúfam, že sa toho dožijem, aby som si prečítal vtipné komentáre na túto tému :-)

    OdpovedaťOdstrániť