30. 4. 2009

Vek nad 50? Diagnóza


Prišla k nám minulý týždeň, len tak, na skok. Nevolala, životopis neposlala. Prišla osobne. Sivé vlasy, priamy pohľad, pevný stisk ruky, javila sa snaživá. Reálne bola frustrovaná, nahnevaná a – vlastne bezmocná. Už tri roky behá po brigádach, keď sa jej naskytne trvalé zamestnanie, nie je trvalejšie ako tri mesiace, a vylejú ju. Nahradia. Ako opotrebovanú maticu, kĺb nejakého stroja, alebo ako spratý kus oblečenia. Nepotrebná hneď, len čo sa nájde niekto mladší. Ona je totiž ročník 54.

Päťdesiatka je zvláštne číslo. Oslávi sa pompézne, čo sa však pracovného procesu týka, beda, ak si päťdesiatnik začne hľadať zamestnanie. Kameňom úrazu je uhol pohľadu na perspektívnosť zamestnanca. A čo sa veku týka, ten je síce tabu a len potichu sa o ňom hovorí, ale hovorí sa predsa. A 49 a pol je lepšie skóre ako 50 a mesiac.

A potom je tu zmätok v tých ľuďoch samotných. Pretože sú vo veku, keď netrpia množstvom geriatrických problémov, vedia udržať moč, ešte si aj veľa vec celkom slušne pamätajú, majú vlastné zuby, vlasy a nie zriedkavo sa medzi nimi vyskytnú vitálni športovci. A keďže nie všetci z nich majú nárok na predčasný dôchodok, musia pracovať. Podpory sa boja ako čert svätenej vody, ich generácia je zvyknutá pracovať, lopotiť, muklovať, čo len chcete. Len nebyť doma. Radšej sa dať občas zbuzerovať a držať hubu a krok. Nebyť toho veku, v drvivej väčšine ide o naozaj veľmi slušný ľudský matroš.

Lenže takmer nikto ich nechce, pretože – si vybrali iných kandidátov. Konkrétnejší dôvod sa zväčša neuvedie, ostane visieť vo vzduchu ako obrovská strašidelná bublina.

Konzultant, zmietaný medzi dvoma kameňmi, je zvyčajne okamžite prefackaný z oboch strán. Jednak preto, lebo kandidáta vidí, a je presvedčený o tom, že tento človek je šikovný a určite bude prijatý, ale kandidát mu položí záludnú otázku, či nevadí jeho vek. (Som tvrdohlavý konzultant, a keď vidím človeka, ktorý je perspektívny, je mi jedno, či má 20 alebo 50 a posielam ho. Takže nie, nevadí.) Ale potom zväčša príde facka číslo dva - klient si nevyberie človeka so skúsenosťami na rozdávanie a vzorovým správaním, ktorý končil školu v sedemdesiatom druhom, pretože si vyberie človeka, ktorý končil školu pred dvoma rokmi takmer bez toho, aby sa pozrel, či a čo mladík/mladucha robili. Takto je s konzultantom vypečené do chrumkava. Bodka. Požiadavky klienta treba plniť, hoci sa to nemusí povedať nahlas.

A tak sa pýtam: ako vytvoriť správne konkurenčné prostredie pre človeka po päťdesiatke? Ako dosiahnuť, aby si ho zamestnávateľ (česť výnimkám) naozaj všimol celého, a nielen termín oslavy jeho okrúhlych narodenín?

Nijako. Stručná odpoveď, ale o to výstižnejšia. Zákony na trhu práce neplatia alebo sa mlčky obchádzajú, lebo konkurencia je dobrým argumentom a konkurencia na trhu práce je vždy. Či sa ide cez agentúru, alebo nie. Tu platí šikovnosť, flexibilita, chuť makať ako dve, tri, štyri fretky, a to vedia podľa mnohých zamestnávateľov iba mladé ročníky. Lebo sú ako nepopísaný papier, nezatvrdnutí, tvárni, nezabehaní v iných stereotypoch. Lebo majú menšiu tendenciu, že ich sekne v krížoch, že dostanú infarkt, a že im zo stresu vypadajú vlasy. Človek po päťdesiatke, tomu stačia brigády. Musia.

Lebo je za zenitom.

Nie, naozaj nie každý zamestnávateľ je taký. Ale pokiaľ si nezrátame, že na mnohých pozíciách sa ľudia po päťdesiatke dokážu hravo uplatniť, tak im v živote nedokážeme, že ich vek nie je diagnózou na trhu práce. A raz ho dosiahneme aj my. To len, aby sme nezabudli.

Dana Salajová

27 komentárov:

  1. vyborne a pravdive. poznam z vlastnej praxe, respektive nie z vlastnej, ale z praxe mamy, ktora ma rovnaky problem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyborny clanok, dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to iste platí aj pre zdravotne postihnutých,ktorý nemajú konexie

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ano, aj toto je rizikova skupina. podobne, ako romovia, ktori chcu robit a naozaj sa snazia.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vyborny clanok, ja sa ale bojim ze chyba je hlavne na strane nezodpovednych 50tnikov, ktori su mozno skuseni, ale hlavne v zasivani sa, nepretrhnuti sa od roboty, zle znasaju ked im rozkazuje mladsi sopliak, oni za tolko penazi robit nebudu radsej sedia pri vycape ...
    Mrzi ma, ze to vidim takto ale bohuzial 50tnici okolo mna ma presviedcaju, ze je to tak 50 na 50.
    Bohuzial odskacu si to aj ti sikovnejsi :(

    OdpovedaťOdstrániť
  7. kindermanazment si mysli, ze nikdy nezostarne

    - na jednej strane zvysujeme vek odchodu do dochodku ale na druhej strane myslenie spolocnosti je nastavene tak, ze na cloveka vo veku 50+ hladajuceho si pracu sa pozera ako na stareho uchyla, ktory zavital na diskoteku pre pubertiakov - media by mali robit väcsiu osvetu a vysvetlit kindermanazmentu, ze aj oni raz (ak budu mat to stastie, ze sa toho doziju) budu stari

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Clanok je uplne presny a pravdivy. Kedze pracujem v rovnakej brandzi, stretol som sa s rovnakymi problemami a poziadavkami klientov.

    ALE - rovnako som sa par krat popalil, ked z doporucovaneho vitalneho 5Otnika sa vyklula podrazacka svina, leniva az strach. Samozrejeme, potakej skusenosti uz klient nema ziaden zaujem zamestnat starsieho cloveka... Ved naco? Aby vyskakoval, ze chce dostat zaplatene za nadcasy? Aby mu platil o tyzdene dlhsiu dovolenku? Aby mal problem sa ho neskor zbavit (odchodne)?

    Cast problemu je urcite v nasom rigidnom ZP, ktory si ofic chrani starsich, neofic ich vsak dost limituje..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. dana salajova5. 5. 2009, 7:40:00

    Co sa tyka mna, tak zatial som sa stretla s presne dvoma ludmi po 50 - tke, s ktorymi som mala problem - prvy otvorene a bz hanby klamal a druhy nadaval ako pohan, co nebolo velmi reprezentativne, kedze sa hlasili na pozicie obchodnych manazerov (zhodou okolnosti obaja). Zvacsa savsak naozaj stretavam s ludmi v tomto veku, ktori su uz naozaj zufali a hladanie prace im trva velmi, velmi dlho.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Privelmi zovseobecnene. Aj ked viem ze sa to tak vseobecne zda. Koniec koncov - je to vecou zamestnavatela. Mlady ludia maju opacny problem, je kopec miest kde nechcu ludi bez praxe. Dalo by sa teda diskutovat dalej, je to zlozite.

    Poviem vlastnu skusenost. Moj sef nedavno prijal na nove miesto koleginu - po 50ke. Bola naozaj malo "schopna" sa nieco nauzit a o invencii ani nevravim. Dalo sa jej zbohom. Prisla ina, tiez po 50. Je sikovna, snazi sa, rozmysla. Tuto veru nevyhodime. Neexistuje absolvent strednej co by sa jej vyrovnal. A absolvent by mal zrejme aj inu predstavu o plate.

    Je to zlozity problem. Dolezite je ze sikovny clovek hlada sikovnych ludi a vtedy je vek skutocne nepodstatny. Aj pohlavie. Aj materinskz jayzk.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vy ste určite mladý človek. Je to pravda čo píšete. Ja som tiež v tom kritickom veku a prácu si už nenájdem. Myslím, že tu ide o to, aby sme sa pratali zo sveta. Ale už v týchto článkoch sa dá zistiť kto je mladý a ako ovláda už len náš materinský jazyk. Je to hanba, že ani jeden mladý človek nevie gramatiku a to sa robia nadovšetko múdri. U staršieho človeka to neexistuje, aby urobil v jednej vete toľko hrubých chýb, pretože sme už len to školstvo mali oveľa kvalitnejšie.A to nás všetci mladí zatracujú a opovrhujú nami. Bývalý stredoškolák má oveľa viac vedomostí, ako dnešný vysokoškolák.

      Odstrániť
  11. romovia co chcu robit?!? To je z ktorej rozpravky? ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. A ešte na jednu vec zamestnávatelia vôbec nemyslia - že človek po 50 už nebude chcieť meniť miesto a kariérne rásť, naopak bude šťastný, že vôbec robí. Nevyskakuje čo sa týka platu a nemá také nároky na benefity. Paradoxne zamestnávatelia považujú za perspektívneho mladého človeka, ktorý sa u nich všeličo naučí a zaučí, absolvuje kurzy a školenia, využije benefity, a o 2-3 roky (niektorí aj skôr) sa poberie za vyšším platom a lepším postom inde.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ..."šak sa im to vráti, zasranom"...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Áno mám viac ako 50. Mámm vysokú školu právnickú. Keď som zaslal životopis a motivačný list(napr. do realitnej spoločnosti), tak sa ani neunúvali reagovať a slušne odpovedať, že nemajú záujem a pritom na uvedené miesto prijali človeka, samozrejme mladého, ktorý skončil strojnícku strednú školu a je REALITNÝ MAKLÉR. ....šak sa im to vráti," supermanom"

    OdpovedaťOdstrániť
  15. konečne si niekto všimol vrchovato nehoráznu situáciu. Áno je to presne tak ako píše autorka. Lenže väčšinou toto správanie pochádza od tých istých 50-tnikov, ktorí majú práve to šťastie a sú v pozícii, kedy môžu odmietať rovnako starých. A ten kinder-manažment to zožral od nich. Keďže sú to absolventi vysokých škôl, ktoré už dávno nemajú úroveň ani lepšej strednej, kedy sa diplomové práce kupujú... atď..atď. A nechcem tu spomínať ešte lokálnu príslušnosť, ktorá často ľudí z regiónu okolo BA vylučuje z hry.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. takáto diskriminácia - veková tu zaiste existuje. Ale je aj treba povedať, že tieto staršie ročníky (kam už pomaly patrím aj ja) nie vždy sú ochotné alebo aj schopné konkurovať dravým mladým "kádrom" či už v jazykových znalostiach alebo ovládaním IT technológií.Bez toho sa dnes už človek ťažko zamestná na nejakom slušnom poste.A tiež si myslím, že tákýto zamestnanec ( 50-tnik),ak spĺňa pžiadavky, je lojálnejší,a určite aj spkojnejší a stálejší.Len sa musíme nad sebou zamyslieť a zvážiť,či sme dosť sebakritický.A pre zamestnávateľov - nebojte sa 5o-tnikov,dnes to nie sú dôchodci-čakatelia,ale ľudia s chuťou pracovať a ešte väčšou chuťou žiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. nezabudat na male slovenske postkomunisticke specifikum - dnesny 50tnik je clovek ktoreho do 30tky kalicil socik, a na vacsine to bohuzial poriadne vidno

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A čo bolo zlé na socializme? Vy to viete iba z rozprávania tých, ktorí privatizovali. Všetci ale majú školy, ktoré sme platili naozaj všetci. Na socializme bolo zlé iba to, že zatvorili hranice. Inak školstvo bolo oveľa kvalitnejšie a naučili nás pracovať. Kde budete vy za 30 rokov? Potom vy budete mať 50 a uvidíte až sa dožijete, pretože to je umenie sa dožiť tej 50.

      Odstrániť
  18. Minule som bola na pohovor v spoločnosti, kde majiteľom je talian. Celý rozhovor prebiehal v talianskom jazyku bez problémov, všetky požiadavky na voľné pracovné miesto som splnila. Nakoniec si ma vyfotografovali digitálnym aparátom /aby foto mohli ukázať majiteľovi/, potom červenou fixou do horného pravého rohu žiadosti napísal dotyčný pán 50 rokov a nezabudol to dať do krúžka ! Žijeme v hroznej dobe a 50-tnik je na odstrel, nemá sa Vás kto zastať ani pomôcť. Pán v rozťahanom pulóvri s mastnými vlasmi vo veku keď Vám môže byť synom Vám bude dávať bezpredmetné otázky a tváriť sa ako majster sveta. Samozrejme, že na to miesto ma nevzali - dôvod ? - som stará !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Co by ste cakali , jazykove znalosti u vacsiny ubohe , pocitacove znalosti na urovni cvicenej opice , vsetko sa im musi ukazat aj to to chapu 50 krat dlhsie ako mlady clovek ktory s PC robi uatomaticky , stale len nariekaju a nestihaju.Pouzivanie novych technologie je ubohe. Cest niektorym vynimkam.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ja asi patrím k tým "šťastnejším" , ako ich nazval niekto predo mnou - mám 50 a mám prácu a vyberám ľudí pre firmu - a súhlasím, že sa nedá paušalizovať, sú šikovní 50-nici /čky/ a sú takí, ktorí len mrnčia, všetko im je zložité a spomínajú na staré dobré časy v socializme. Ale aj pri tých šikovnejších - je pravda, že váham, lebo sama na sebe vidím, že už nestíham pri našich firemných 30-nikoch a to sa naozaj, naozaj snažím...

    OdpovedaťOdstrániť
  21. presne povedané. 50-inci sami seba diskvalifikujú-a ešte o tom aj napíšu. Ale prosím Vás, stačím nestačím. Ja tomu jednoducho neverím. Aj keď sú mladí možno zručnejší, rýchlejšie vnímajú - to ešte neznamená, že dokážu prijímať správne rozhodnutia. Prečo päťdesiatnici nevedia predať svoje životné skúsenosti, a tým umožnia mladým rozhodovať bez toho, aby mali nejaké skúsenosti. Nemám teda 50, ale viem, že niekedy budem mať a nepáči sa mi to, čo sa deje - keď prídem do firmy a tam nie je ani jeden človek v strednom veku - veď to je choré. Zdravá spoločnosť má predsa zastúpené všetky vekové kategórie - ale to tak vyzerá keď rozhoduje niekto, kto nemá skúsenosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Mám 56 a hľadám si prácu v IT, vlastne už ju hľadám len formálne, pretože mám dojem, že moje maily so žiadosťou o prácu pôsobia ako nakazené AIDS-om. Nie som typická 50-nička, akú si zrejme vybavia čitatelia mojich žiadostí o prácu, ale pri veľkom počte žiadostí 50 až 100 na jedno pracovné miesto prvé sa vyradia žiadatelia s vyšším vekom. Práve personálne agentúry ma menej ignorujú ako zamestnávatelia, občas si ma občas pozvú na pohovor, odporúčajú ma zamestnávateľom, ale neúspešne. Využívam obdobie podpory na rozšírenie kvalifikácie, po skončení podpory počítam s brigádami a dohodami, pričom aj to bude riadna drina zohnať v ťažkej konkurencii študentov. Posilujem telo, čo keď sa mi pošťastí zohnať manuálnu prácu? Smola je, že aj pri tej vyžadujú prax :-) A vek odchodu do dôchodku sa má oddialiť až na 65 rokov. V čom spočíva sociálna politika? Vo výrobe bezdomovcov? Veď nad 50 rokov je takmer nemožné nájsť zamestnanie. Z čoho má žiť a či prežívať človek do veku 62 resp. možno až 65 rokov????? Na záver pozdravujem všetky mladé a dynamické kolektívy z inzerátov, ktoré sa v ďalšom inzeráte pri rovnakom zamestnávateľovi menia na inšpiratívny a dynamický kolektív ak sa jedná o menej atraktívnu pozíciu. Samozrejme to nie je žiadna diskriminácia, však? Už som predýchala pocit krivdy, už sa len usmievam, lebo viem, že každý mladý, kreatívny, dynamický a neviemjaký pracovník bude za nejaký čas nezaujímavým 50-nikom. :-))))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Viem o čom je reč a navyše klientelizmus nie len v politike, ale aj vo fabrikách.Tento mesiac ma prepustili po dvoch rokoch. Mal som najviac certifikátov na dielni a nikto to nebral do úvahy.Vedúci si radšej zamestná známych ľudí so svojej dediny,ktorý mu chodia makať na stavbu,alebo v minulosti pracovali spolu v inej fabrike.Keď som mu povedal že je to nespravodlivé tak len zareagoval: "vo svete je veľa nespravodlivosti"

    OdpovedaťOdstrániť